Кабмін ухвалив постанову про призначення директорів шкіл за конкурсом

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про порядок призначення керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності за результатами конкурсного відбору. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Уряд також рекомендував органам місцевого самоврядування запровадити відкриті конкурси на посади директорів шкіл комунальної форми власності.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду підкреслив, що за цією постановою директори обираються “не за вказівкою того чи іншого керівника області чи району”, а конкурсною комісією, яка складається з фахівців, представників громадськості, батьківських комітетів та навіть учнів.

Він нагадав, що на таких відкритих конкурсах були обрані 22 директори київських шкіл. Відповідний експеримент запроваджується зараз у Чернівцях.

Яценюк зазначив, що органи місцевого самоврядування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України повинні прийняти відповідні рішення, “адже це в їхній компетенції — щоби рішення про обрання директорів шкіл дійшло до кожного міста, містечка, села”.

Глава уряду також повідомив, що уряд України приймає рішення щодо надання дозволу на використання бюджетних коштів для відновлення повноцінного функціонування 16 вищих навчальних закладів, які переїхали з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської області на контрольовані української владою території.

Це рішення, за словами Яценюка, дасть змогу забезпечити фінансування цих вузів і дозволити їм здійснити закупівлі техніки, обладнання, інвентарю для того, щоб відновити діяльність в повному обсязі.

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Танці з бубном навколо «Світловодськпобуту» продовжуються
  • Які пільги відібрали у народу з 2016 року
  • Уряд РФ знає, як зменшити поголів’я росіян: “Кстати о погоде” з Марією Лондон.Відео
  • Форшмак с Укропом. Политологи оценили будущее партии Коломойского
  • Іван Маліновський: «Народна партія гарантує мешканцям міста підтримку на всіх рівнях»