Виконком визначив «Житлосервіс» єдиним балансоутримувачем житлового фонду, «забанив» питання про баню і дуже хоче знести павільйон «квітників»

26 лютого в кабінету міського голови відбулося засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради. Головувала під час засідання перша заступниця міського голови Олена Балюк, так як сам голова – у відпустці.

Розпочали із питань служби у справах дітей. Начальник відділу Олена Литвиненко винесла на розгляд членів ВК міську програму розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2016-2018 роки та просила дозволу на зміну житлових умов двох неповнолітніх світловодців (згідно чинного законодавства, під час дарування, продажу і т.п. житла мають бути враховані інтереси неповнолітніх громадян). Виконком погодив питання одноголосно.

Далі заступник голови з комунальних питань Анна Нестеренко запропонувала затвердити склад адміністративної комісії, головою якої за посадою має бути саме вона:

«ми маємо чималу кількість адмінпротоколів, але так як склад комісії незатверджено, не можемо їх виконувати», ­– зазначила заступниця. Виконком «за».

Наступним рішенням КП «Житлосервіс 2012»  визнали єдиним балансоутримувачем об’єктів житлового фонду (крім гуртожитків) комунальної власності територіальної громади міста (фактично, передавши житловий фонд від «Житлосвіту», бо у того серйозні   борги).

Новостворений відділ внутрішнього аудиту і контролю за надходженнями та використанням бюджетних коштів, в особі його очільниці Наталі Тертишнікової, виніс на розгляд виконкому порядок планування своєї діяльності, тобто порядок, згідно якого почнуться тотальні перевірки надходжень, про які так багато говорив міський голова. Напевне, звіти аудиторів розкажуть нам багато цікавого вже найближчим часом.

Блок питань управління економіки, ресурсів та розвитку міста, доповідачем з яких був Олександр Наумчик, члени виконкому проголосували повністю, за виключенням проекту землеустрою по вул. Підгірній, 2  ТОВ «Автогазсервіс». На питання одного із членів ВК «а що там буде?», О. Наумчик пояснив: «Баня і салон краси». Як то кажуть, «дєло ясноє, шо дєло нужноє», але у юридичного відділу є певні юридичні зауваження. Тому вирішили не поспішати і відправили на доопрацювання.

Наступні три питання стосувалися знесення дерев. Точніше, УЖКГ надало дозвіл на їх знесення: біля будинків по вул. Героїв України (Леніна) 8 та 60 і на розі вулиць Конька та Пам’яті Героїв (з цими «Героями» точно буде плутанина – авт.). Питання ніби й не потребує додаткового осмислення, але тут всім захотілося поговорити. Зокрема, Віктор Тербан поцікавився: «Зносимо і зносимо, а коли саджати будемо?» Чіткої відповіді не отримав, проте Олександр Агапов доречно пожартував: «Спадкоємність поколінь: батьки садили, ми – пиляємо, а значить наші діти  – саджатимуть».

Розмови про виконання цих робіт дійшли до того, що запропонували основному виконавцю цих робіт Комбінату комунальних послуг, аби ті відшкодовували вартість деревини у міський бюджет. Мовляв, а що ж це ми їм за роботу платимо і деревину «бєзвозмєздно» віддаємо. В якийсь момент навіть здалося, що зараз виконком щось таке утне. Але поки минулося…

Так от, в контексті цього питання я пригадую, як визначаили виконавцем цих послуг (ККП) і прибирати повалені дерева їх змусили (!), а не вони самі того просили. А ні – то хай собі валяється посеред міста!

Далі, розглянули  якість  виконання двох протокольних доручень. Перше стосувалося знесення павільйону по вул. Героїв України, 110 (торговці квітами навпроти хірургічного корпусу лікарні). В.о. начальника УЖКГ Віктор Боровський пояснив, що наразі ККП обраховує, скільки коштів треба витратити на проведення робіт по знесенню самовільної споруди, мовляв, як тільки вони обрахують, принесе план і кошторис на затвердження. Тут багато хто почав обурюватися, мовляв, що там обраховувать – пригнав трактор і «фіть!». Більше всіх, як завжди, виступала депутат Надія Мальцева: вона краще всіх знає, як треба і ледь, не готова сама швидко все обрахувати, швидко знайти трактора, а то й взагалі розібрати той павільйон на друзки власними руками. З огляду на останні події, в яких бере участь Надія Олексіївна, вона знає і вміє все на світі. Здається, рубрика «видатні світловодці» знайшла свого нового героя.

Але закон не дозволяє робити «фіть», тому доведеться без різких і головне – необдуманих кроків.

Далі, мова зайшла про стан сплати орендної плати за оренду комунального майна. Начальник управління економіки Олександр Наумчик доповів, що наразі є лише один боржник – КП «Житлосвіт 2012», який винен місту 56 тисяч грн. Але, враховуючи вищезгадане рішення про балансоутримувача, все буде «тіп-топ» вже з цього місяця.

Далі затвердили склад громадської комісії з житлових питань (мається на увазі комісія, яка займатиметься питанням реформування житлово-комунального сектору). Зокрема, головою комісії буде Анна Нестеренко, як профільний зам, секретарем визначено Людмилу Павловську.

Крім того виконком погодив щомісячну виплату головам квартальних комітетів, та затвердив склади ще двох комісій, діяльність яких пов’язана із своєчасною виплатою  і погашенням заборгованості із заробітної плати та ін. виплат та легалізації цих виплат.

А у розрізі питання про квартальних, доповідач озвучив цифри, про які запитували на одному з попередніх засідань ВК: у Світловодську 5440 приватних дворів, на Власівці – 1465.

Микола Шверненко.

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Кардинально: Рада схвалила законопроект про відкликання депутатів місцевих рад
  • Как привыкли: россиян накормили шарлоткой с лопат
  • ПРОПОНУЄМО СПІВПРАЦЮ!
  • Нардеп показал таможенную документацию по поставкам продукции предприятий Порошенко в Россию
  • Світловодці вшанували партизанів-визволителів біля Вічного вогню