Ще 13 регіонів запропонували інвестиційні проекти, які можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР у 2016 році

Цього року відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році у Мінрегіоні, розпочався значно раніше, ніж минулого .

17 березня під час засідання першої у поточному році Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, вимогам законодавства було розглянуто інвестиційні програми та проекти, подані 13 регіонами.

Як повідомив голова Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку — Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, конкурсний відбір та оцінка відповідних проектів, поданих до регіональних конкурсних комісій в регіонах на даний час відбувається досить повільно. Мінрегіон неодноразово звертався до облдержадміністрацій, які відповідають за забезпечення роботи регіональних конкурсних комісій, щодо необхідності прискорення відповідного конкурсного відбору.

Серед проектів, що вже подані на розгляд Комісії, переважна більшість – це соціальні та інфраструктурні проекти, відібрані регіональними комісіями м. Києва, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Полтавської, Одеської, Чернівецької, Київської, Хмельницької, Харківської, Рівненської, Тернопільської та Закарпатської областей.

Проекти, які були винесені на розгляд Комісії та не мають зауважень, будуть включені до проекту розпорядження «Про затвердження переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку». Інші, які  мають зауваження, будуть повернуті в регіони для доопрацювання та розглянуті на наступному засіданні.

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Кожен народ заслуговує на свою владу: у Чернігові кандидати сіють гречку і звинувачують одне одного в підкупі виборців (відео)
  • Геннадій Френкель: «Я не хочу бути гвинтиком у політичних іграх»
  • Чого чекати від нової влади?..
  • Африканська чума за 65 км. від Світловодська – Село Войнівку, де виявили спалах африканської чуми свиней, обнесли дезбар’єрами (ФОТО)
  • Новые правила дорожного движения: баллы, штрафы и ответственность