«Там, де гори й полонини, де стрімкі потоки й ріки…» Фоторепортаж

Так, мова йде саме про Українські Карпати, надзвичайно мальовничий край з прекрасними краєвидами, гостинними людьми та своїм особливим колоритом.

Ось тільки я повернувся з подорожі до Західної України і кваплюсь поділитись своїми враженнями і фотографіями. Більшість людей схильна відправлятись на літній відпочинок до морів, але відпочинок у горах, скажу відверто, може дати фору засмаганю на піску і бовтанні у солоній воді. Карпатський край дуже багатий на природні та лікувальні ресурси, неповторної краси природу з унікальними краєвидами і помірно-континентальним кліматом. Активний відпочинок добре очистить вас морально, особливо, якщо ви ще не бували в цих краях.

Насправді, це велике щастя, що українці мають змогу відпочивати в гірській місцевості, не виїжджаючи за кордон. Дістатись можна як завгодно: автобусом, поїздом, або своїм транспортом. Прогулявшись полонинами, піднявшись високо в гори, помилувавшись красою бурхливих річок і водоспадів, помандрувавши лісами в пошуках ягід і грибів, ніхто не залишиться байдужим від чаруючих пейзажів і чистого свіжого повітря.

Хочеться нагадати, що територія Західної України в минулі століття перебувала під владою різних держав та імперій. Змішання крові спричинило національне різноманіття етнічних груп місцевого населення. Внаслідок цього виникли різні народності: гуцули, лемки, покутяни, бойки та інші. Але місцеві жителі кажуть, що ніякої ментальної та національної проблеми, пов’язаної з цим, не існує. Усі називають себе українцями й живуть у злагоді та мирі.

Багато туристичних маршрутів прокладено гірськими стежками. Піднятись на найвищу гору України Говерлу тепер навіть популярно – там постійний потік туристів. Географічний центр Європи знаходиться саме в Західній Україні. Яремче, Косів, Верховина, Коломия, Космач – ці міста та селища є осередками народної творчості (гончарство, ткацтво, різблярство, писанкарство, музичне мистецтво, тощо). Там слід побувати, аби на власні очі побачити автентичні українські традиції місцевих етносів. А західноукраїнська культура є надзвичайно багатою! Вона переплетена з християнською і прадавньою язичницькою вірою, давніми традиціями, любов’ю до природи і щирою гостинністю.  Там знаходили місце відпочинку відомі українські митці та діячі: Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський, Ольга Кобилянська, Василь Стефаник, Сергій Параджанов та багато інших. Натхненні природою Карпат вони створювали свої найкращі твори і роботи.

Не важливо, коли ви відправитесь на відпочинок до Карпат – взимку чи влітку. У будь-якому випадку ви повернетеся звідти з найприємнішими враженнями та емоціями, наповненими новою силою, енергією і бадьорістю на цілий рік.

Дмитро  Шевчук

In : Новини , Суспільство

About the author

Related Articles

1 Коментар

  1. Валентина
    Відповіcти

    Дмитре, ти просто молодець, я вражена краєвидами Карпат, наче сама там побувала. Круто!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Українська корупція є більшою загрозою, ніж російські танки – посол США Пайєтт
  • Про реформу ЖКГ: Козярчук «розклав по кубікам всі кірпічики», Нестеренко – прихильниця ОСББ
  • Видео: политическая шутка «КиВиНа» про дикарей насмешила Путина
  • ПАМ’ЯТЬ ЧОРНОБИЛЯ
  • Медіа-кемп “Чистий простір-2015”: від мотивації до дії (ПРОГРАМА)