На прес-конференції міського голови: демагогія, вихваляння і про все потроху

Розпочинаючи прес-конференцію, міський голова розповів, що на 18-у сесію міської ради виносяться питання щодо структур і штатів Світловодської міської ради. «Звільнився Туманов Вадим Павлович і після того як ми переглянули певні папери структури підрозділів виконавчого комітету, ми побачили, що багато підрозділів вимагають певного корегування», – повідомив мер. Виникає питання: а раніше це не було відомо? Чому тільки після звільнення Туманова? А якби керуючий справами виконкому не звільнився, то ці папери і не переглянули б?

Далі пан Валентин вів мову про управління освіти, зачитав рішення 2011 і 2013 років  про проведення перевірки даного управління. Цьогорічна перевірка виявилась більш «вдалою» – перевіряючими виявлено порушення на суму 767 тис. грн., а комісія ніби як продовжує працювати. «З цього приводу зараз порушена кримінальна справа і є вже ухвала слідчого судді про кримінальну справу», – зазначив Козярчук.

Потім мова перейшла про  реформування управління освіти. Нагадаю, у планах міської влади об’єднати управління з питань сім’ї, молоді та спорту з управлінням освіти. «Зараз працюють депутатські комісії, багато депутатів починають кампанію, щоб категорично не об’єднувати управління освіти, молоді і спорту. Післязавтра ми побачимо, як буде відбуватись голосування, які будуть мотиви, які будуть аргументи, щоб ми не йшли на ці кроки», – говорив мер, а потім додав що він особисто не бачить ніяких підстав, щоб цього не зробити. Також Валентин Валентинович показав знімок катера, який перебуває у власності управління освіти, той самий катер зараз у жахливому, напівзатопленому стані – це  на  думку  градоначальника  ще один аргумент безвідповідальності керівництва вищеназваного управління.

Міський голова повідомив, що зараз є бачення, що з Києва приїде ревізор, також прокуратура взялась за розслідування справи нашого управління освіти, тож пан Валентин переконаний, що певна юридична оцінка порушенням буде дана. Козярчук вкотре повторював, що і містяни, і він особисто невдоволений роботою вищеназваного управління.

Нарешті слово було надано заступнику міського голови з гуманітарних питань Ірині Щербині, але вона продовжувала тему управління освіти – мабуть, це дуже наболіло… Багато слів сказано, але давайте почекаємо, коли стане видно фактичні зміни, тоді й будемо давати оцінки. До речі, було б доречно  послухати аргументи начальника управління освіти Геннадія Френкеля, щоб оглянути дану проблему, так би мовити, з обох сторін.

Далі міський голова висловився про ідею перенесення управління господарською діяльністю, закупівлі харчів і організації навчального процесу на директорів шкіл. На думку Валентина Валентиновича, це принесе більший коефіцієнт корисної дії. Також мер сказав, що необхідно утеплювати навчальні заклади, аби не опалювати повітря міста, як це робиться з року в рік. Присутні почули, що наступним кроком буде пошук інвестора для утеплювання будівель шкіл і дитсадків – так міська рада планує зекономити бюджетні кошти.

Після цього говорила заступник міського голови з питань ЖКГ Анна Нестеренко і спершу вона висловила радість за те, що громадська організація «Зоозахист», яка опікується питанням бродячих тварин, успішно працює і ними вже було простерилізовано 6 собак, які тепер носять «зелену» кліпсу у вусі . За це вона дуже дякує учасникам організації. Видно, що Нестеренко «в темі» цього питання, що аж колір кліпси наплутала. Пригадується, що Анна Андріївна, на жаль,зі свого  боку не робила ніяких рішучих дій для вирішення проблеми безпритульних тварин, хоча це її робота як керуючого житлово-комунальним сектором.

Далі пані Анна згадала про ОСББ і закликала мешканців міста перед тим як створювати такі об’єднання переконуватись, що роблять вони це згідно українському законодавству. Тому що є прецедент, коли люди порушили багато норм і законів і створили ОСББ майже незаконним шляхом, тепер вони мають проблеми. Видно забула, що вона на своїй посаді для того, щоб як раз і вирішувати ці проблеми. Також,  Анна Андріївна повідомила, що було розпочато ремонт чаші фонтану. Коли ремонтні роботи будуть завершені, то фонтан будуть запускати щовихідні, бо чаша басейну буде заповнена і гроші не потрібно буде викидати на вітер. Ще було сказано, що по місту буде оновлено 50 сміттєвих баків на кошти, зекономлені за минуле півріччя.

Присутні почули про те, що проводилась зустріч з приватними підприємцями, які мають торгівельні точки на вулиці Героїв України в будинках від 98 до 106. Результатом зустрічі стала домовленість зробити цілісний проект, щоб покласти тротуарну плитку.

Після цього заступник міського голови з питань ЖКГ повідомила, що нас чекає ще один важливий проект. Обласна рада виділяє 992 тисячі на ремонт і усунення аварійності будинку по вул.Приморська, 24. Зараз ще триває узгодження умов договору і розмови з виконавцями ремонту та мешканцями будинку. Роботи планують почати після 15-го серпня.

МАФи на бульварі Молодіжному майже знесли і головним архітектором розробляється проект розбудови скверу. Сподіваємось, що міській раді вдасться це виконати. До речі, власник кафе «Фестиваль» погодився зробити на тому самому бульварі навпроти себе фонтан, оскільки він має сонячні панелі, які збирають електроенергію з надлишком.

Було анонсовано про проведення 11 серпня у нашому місті марафону з децентралізації. Будуть присутні заступник голови облдержадміністрації, представники Асоціації міст України і експерти з фінансових, гуманітарних питань та питань децентралізації. Також Асоціацією міст України в Світловодську у вересні буде проведено виїзне засідання. А в п’ятницю, на виконкомі готується корегування тарифів на електроенергію. «Тарифи незначно, але піднімуться, я думаю, десь відсотків на 20-25», – повідомила заступник мера з питань ЖКГ. Для когось «незначно», а комусь вдарить по кишені.

Далі слово було надано першому заступнику міського голови Олені Балюк. Вона почала свою промову про нечесних платників податків, вела мову про те, що таких підприємців штрафують. Олена Вікторівна згадала про акцію «Таємний покупець», відзначила, що це не є виїзна група міської ради, а просто ініціативні містяни і подякувала учасникам цієї акції за допомогу у вирішенні справ міста. Також вона розповіла, що на сьогоднішній день існує проблема нелегальної заробітної плати, яка активно вирішується.

Після цього, секретар міської ради Юрій Сапянов говорив про те, що, не всі ідеї та ініціативи вдається одразу втілити в життя. Мав на увазі він те, що деякі депутати на засіданнях комісій не підтримують актуальні та необхідні заходи по реформуванню управління освіти, аргументуючи це так: «а вдруг  будет плохо». «Якщо нічого не робити, то, може, «плохо» й буде і все залишиться так, як є», – додав Юрій Олександрович. Секретар міської ради говорив, що, на жаль, існують неприємні речі, коли зникають окремі задокументовані рішення і деякі депутати відстоюють невідомо чиї інтереси при розгляді важливих для спільноти питань. Але,  після цього не побоявся висловитись, що наміри виконавчого комітету благородні, ефективні і навіть результативні. На кінець пан Юрій додав, що запрошує всіх на чергову сесію міської ради, яка відбудеться 28 липня о 10.00, мовляв, вона обіцяє бути цікавою.

Міський голова взяв слово і звернувся до присутніх представників засобів масової інформації. Він нагадав, що робота і позиція четвертої гілки влади є дуже важливою, саме вона формує громадянське суспільство і від неї буде залежати майбутнє наших дітей та онуків. Потім Ірина Щербина прочитала лист міському голові від мешканки міста, яка щиро дякує меру за зроблену ним роботу і бажає усіх благ. Було б добре ще й зачитати листи зі скаргами, бо усім відомо, що вихваляння – справа нехитра.

Потім журналісти задавали питання. Цікавим було одне, щодо того, як депутати на сесії не розбираються в питаннях, за які голосують. Іноді обранці «мусолять» одне й те саме питання, ніби вперше про це чують, а потім голосують проти. Юрій Сапянов відповів, що проконтролювати усіх неможливо, та і сенсу цього робити немає, а хто хоче вивчити питання сесії – той вивчить.

Багато ще слів було сказано на конференції. Загалом, пан мер дуже довго розводив демагогію і балачки про «наполеонівські» плани. «Курчат по осені рахують» – каже народна мудрість, тому почекаємо, коли ці плани та ідеї будуть втілені в життя.

Дмитро  Шевчук.

In : Новини , Оперативні новини , Політика , Суспільство

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Рада дозволила об’єднаним громадам вчасно отримувати ефективні ресурси
  • Кабмін повертає техогляд для легкових автомобілів
  • Прем’єра вистави «Сорочинський ярмарок» у Світловодську
  • 24 чергова сесія міської ради або «Судний день» (Анонс)