Запальна та напружена 18-а чергова сесія, або «брехунів та популістів нам не треба!» – Відео, фото.

Перед початком сесії під стіни мерії в черговий раз прийшли працівники ТДВ «Дніпроенергобудпром». Крім гасел «Геть Марона» і «виплатити зарплати» вони були обурені тим, що після вже кількох їхніх акцій  та  звернень до  міського  голови та депутатів Світловодської  міської  ради, зрушення справи не відбулося. Бастуючі кликали міського голову і той вийшов та розпочав розмову з людьми. Деталі на відео. А на початку сесії питання товариства «Дніпроенергобудпром» таки внесли до порядку денного.

Розпочали із депутатських запитів і одну годину вели мову про «проблеми насущні»: питання аварійних дерев, заборони проїзду вантажного транспорту на Ревівці, сміттєзвалища і безхатчинків, які там проживають, питання зниклих дорожніх знаків і автобусних зупинок та інше. Між ними відбувся виступ представника власівської громади Юрія Смірнова. Він колоритно розповів про існуючу проблему, застеріг мера, що у випадку, якщо й далі влада, як це вже було раніше, «спускатиме на гальмах звернення людей»,  та  проявлятиме бездіяльність, громада «прибере» його з посади,  зазначивши, що  «брехунів і популістів  нам не треба» (у владі авт.). А після виступу демонстранти гуртом вийшли із сесійної зали.  Далі продовжили відповіді на депутатські запити. Майже всі питання залишили на контролі, це говорить про те, що робота виконується погано. «Переходимо до розгляду питань порядку денного», – сказав Валентин Козярчук і засідання продовжилось.

Далі розглядали затвердження керуючого справами виконавчого комітету. По проекту рішення пропонувалась кандидатура Возного О. О., той надав публіці своє резюме і потім почали голосувати. 10 депутатів віддали голос «за» і Олександр Олександрович не пройшов на посаду керуючого справами виконкому.

Наступне питання завело пленарне засідання у глухий кут. Намагались вирішити те, скільки осіб працюватиме у ЦНАПі, але нічого не виходило: одні говорили одне, другі – інше… Врешті-решт мер оголосив перерву. Після перерви довго не могли зібрати усіх депутатів-членів лічильної комісії, замість одного довелося призначити нового(бо той взагалі не прийшов). Нарешті усі проголосували за питання в цілому і пішли далі.

Як тільки підійшли до питання об’єднання управління освіти з управлінням молоді та спорту, у сесійній залі почались аномальні речі, а простими словами – «капєц». Спершу розділили питання на дві частини: об’єднати 2 управління і окремо перейменувати їх. Потім відбувся виступ депутата Гуцаленко, дуже палко пані Оксана розповідала про те, що освіту треба реформувати, з директорами та вчителями говорити, авторитет освітянина і вчителя впав «нижче плінтуса», а рівень підготовки педагогів взагалі нікудишній… Реакція залу була неоднозначною: хтось тягнув руку догори, хтось кидав репліки з місця, а хтось здивовано зводив плечима. Потім ще багато обранців розводили галас,перебивали один одного, обурювались, що Козярчук «затикає роти», порушує регламент і не дає депутатам виступити. За об’єднання управління освіти з управлінням з питань сім’ї молоді та спорту проголосувало лише дев’ять обранців, тож рішення не пройшло.

До мікрофона вийшов помічник народного депутата Надії Савченко Штефан Владислав Олександрович, який розповів своє бачення цієї проблеми. Він висловився, що при владі чесний міський голова, який тепер не дає розкрадати місто, а деякі депутати намагаються повернути все як було. Шквал невдоволення на мера посипався знов і хтось запропонував вийти із сесійної зали. Це підтримали і виконали демарш – дев’ять депутатів «Опоблоку», «Батьківщини» і «Партії пенсіонерів» покинули залу. Потім міський голова оголосив перерву.

Після перерви «потоптались» на питанні передачі теплоходу «Метеор 2» з балансу УЖКГ на баланс управління освіти. Потрібно це для того, щоб забезпечити напівзатонулому іржавому судну хоч якусь охорону. Теревенили довгенько, але все ж таки рішення пройшло.

Затвердили кілька проектів землеустрою, передали учасникам АТО земельні ділянки, поновили окремі договори оренди і питання 18-ї чергової сесії були вичерпані. Козярчук на протязі сесії не раз висловлювався, що депутати виконують роботу погано, питання розглядаються надто довго, хоча мають бути повністю опрацьованими на засіданнях комісій. В своє чергу депутати нарікали на те, що деякі питання не розглядались на комісіях, а одразу були винесені на сесію.  Хочеться  зазначити,  що  діяльність міського  голови  повинна бути  спрямована  на  об’єднання  депутатського  корпусу  і  громади  в  цілому,  тобто,  міський  голова  має  слугувати  об’єднавчим  фактором  в  діяльності  всіх  політичних  і  громадських  сил  на  благо  територіальної громади.  На  жаль,  схоже,  що стиль  роботи  міського  голови  будується  по  принципу:  «Єсть два  мнєнія – одно мое, другое не правильное!». Ця  сесія  показала,  що  тріщина  непорозуміння  міського  голови  з  депутатами,  може  дуже  скоро  перетворитись  на  прірву.  Чим  це  може  закінчитись  для  міста,  мабуть  нагадувати  не  варто.  А  поки  що,  маємо  те,  що  маємо…

Дмитро  Шевчук.

сес1

In : Відео , Оперативні новини , Політика , Суспільство , Фото

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • ПАМ’ЯТЬ ЧОРНОБИЛЯ
  • Народники продовжують зустрічі з мешканцями міста
  • 1 червня – день захисту дітей!
  • ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ З 1 ТРАВНЯ 2016 РОКУ