Остання в цьому році чергова 29-а сесія міськради

Після співання українського славня до трибуни по черзі вийшли депутати Ярослав Чаричанський і Тетяна Веремієнко. Перший повідомив усім присутнім добру звістку, що судовий позов за його клопотанням про скасування договору, за яким світловодська громада втратила власність на адмінбудівлю, задовольнили. Пані Тетяна зачитала резолюцію, підписану містянами 21-го листопада на День гідності і свободи, у якій йшлося про вимоги людей щодо дієвого розгляду прокуратурою справи стосовно вбивства правозахисника Віталія Куцевича.

Після того як прийняли порядок денний за основу, за ініціативою депутата Сіромахи обранці включили питання надання повноважень представнику міської ради відстоювати її інтереси в горезвісномусудовому засіданні за позовом Козярчука. Викликала таку необхідність юридична колізія: міський голова подав позов на Світловодську раду і  маючи бути відповідачем – бо він голова ради – усунувся від цього, натомість міського голову, як позивача, представляють два виконкомівські юристи – відтак міська рада лишається без особи представника. В кінці пленарного засіданні представниками з числа депутатів обрали юристів Леоніда Пащенка та Марка Сіромаху.

Далі за ініціативою міського голови, щоб якнайшвидше прийняти важливі для громади рішення, розглядали бюджетні питання. Так депутати внесли зміни до рішення №600, того самого, через надуману неправомірність якого мер подав на міську раду до суду. До речі, наступного дня, 23-го грудня, Валентин Валентинович особисто підписав рішення про внесення змін, воно носить номер 601. З огляду на це, ми робимо висновок, що мер визнав рішення №600, а відтак той самий судовий позов Валентина Козярчука позбавляється логічного і юридичного підґрунтя.

Нарешті підійшли до депутатських запитів. Анатолій Кучугурний і Тетяна Веремієнко піклувалися про дах ЗОШ№9, Надія Мальцева – щодо спилу аварійних дерев, Вадим Степанець – стосовно порушення шумового режиму фірмою «Делівері» та рухом маршрутних таксі за маршрутом №5, Ярослав Чаричанський – щодо освітлення вулиць у темну пору, депутати Маліцький і Мисько – про питання житлово-комунального сектору…

Після затвердження програм економічного і соціального розвитку міста на наступний рік та кількох інших формальних питань підійшли до дуже важливого питання бюджету на 2017 рік. Перш ніж депутати почали розглядати зазначене питання, на трибуну вийшов селищний голова Власівки Анатолій Бабаченко і виголосив промову. Говорив пан Анатолій про гостре питання фінансування закладів культури, дошкільної освіти та власівської бібліотеки. Справа в тому, що коштів, передбачених світловодським фінвідділом на утримання вищеназваних установ, не вистачить – навіть за умови дофінансування з боку селищної ради. Анатолій Герасимович кілька разів наголосив на тому, що саме Світловодськ зобов’язаний утримувати згадані власівські неприбуткові установи (бо смт передає місту свої податки), а селище має лише за необхідності надавати додаткові кошти. За словами пана Бабаченка, якщо міська рада не збільшить фінансування на 2017 рік, то Власівка взагалі передасть заклади культури, дитсадки та бібліотеку на повний баланс Світловодська. Депутати з міським головою трохи «поламали» голову над цим питанням і врешті вирішили дати гарантії селищному голові, що при найпершому уточненні річного бюджету додадуть Власівці 2,3 мільйони гривень, яких не вистачає.

Слід відзначити плідну роботу світловодських депутатів – на 29-й черговій сесії було затверджено міський бюджет на 2017 рік!

Наступними прийняли «пачку» рішень по питанням врегулювання архітектурно-земельних відносин та нарешті підійшли до питання звіту заступника міського голови з гуманітарних питань Ірини Щербини. «Порцію» критики за свою роботу пані Ірина отримала від Анатолія Кучугурного та Андрія Маліцького, втім, робота «головної гуманітарниці» задовольнила обранців більше, ніж робота «комунальниці» Нестеренко, тому депутати не прийняли ніяких «різких» рішень, а якщо бути точним, то взагалі ніякого рішення по даному звіту не прийняли.

Далі сесія скасувала резонансне рішення виконавчого комітету №988 від 2 грудня 2016 року , у якому йшлося про виведення з розряду службових квартири, в якій проживав колишній начальник міліції Ткачонок. Голова фракції «Народний контроль» Оксана Гуцаленко доповіла питання виключення Ігора  Гайчука з виконавчого комітету. За виконкомівця заступилися його дружина з «Самопомочі» Ірина Гайчук та кум пана Ігора Андрій Москаленко. Та більшість депутатів підтримала депутата Гуцаленко в її клопотанні про відкликання Гайчука.

29-а чергова значно поступалася своєю напруженістю минулій сесії, тож її можна відзначити як типове пленарне засідання – без зайвих «повчань», демагогії та популізму з боку мера.Навіть усі питання встигли розглянути за один день.

Дмитро  Шевчук.

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Коммуналка в Украине и других странах – инфографика
  • ТОЖ, ХТО ВКРАВ ЛЄНІНА!?
  • Прихильник ДНР отримає 7 мільйонів на ремонт каналізації в Світловодську
  • Звіт Світловодського міського голови Валентина Козярчука
  • За минулий тиждень на дорогах Кіровоградщини зловили півсотні п’яних водіїв