Про басейн, прибирання снігу, невикористані кошти та інші гострі питання на пресовій конференції міського голови

18 січня міський голова Валентин Козярчук після новорічних свят провів пресову конференцію, на яку окрім журналістів також запросив начальника фінвідділу Наталю Яременко та заступника начальника Олександрійської ДПІ Андрія Лапу, аби фахівці фінансової сфери розповіли про зміни і нововведення у чинному законодавстві на 17-й рік та про те, як це вплине на оподаткування світловодців. А сам пан Валентин відповідав на питання життєдіяльності міста, які хвилюють містян та журналістів.

Спершу говорила Наталя Костянтинівна, вона навела суми власних надходжень до бюджету за 2016 рік, відмітивши, по яким статтям було виконання, по яким недо- і перевиконання плану. Але по усім захищеним статтям – стовідсоткове виконання, на цьому загострила увагу пані Наталя.Також вона наголосила на тому, що у новому році на міський бюджет буде покладено більше зобов’язань. Так до нас перейде фінансування енергоносіїв закладів охорони здоров’я – це близько 5,4 мільйони гривень, а у сфері освіти «тягар» на шиї міського бюджету збільшиться приблизно на 15 мільйонів. І це, за словами головного фінансиста, в сумі становитиме 20 мільйонів 440 тисяч гривень.

Андрій Дмитрович навів дані стосовно останніх тенденцій у сфері оподаткування. Він зауважив на таких цифрах: якщо у 2015 році обласна податкова інспекція сумарно «зібрала» 76 млн. 725 тис. грн., то у 2016 році ця сума виросла до 113 млн. 878 тис. грн. Але ситуацію, яка складеться у поточному році, спрогнозувати буде вкрай важко у зв’язку із суттєвими змінами в законодавстві. Наприклад, через ці самі зміни вже закрилися 268 ФОПів, тобто їх чисельність з першого листопада скоротилася з 2217 до 1949 осіб. Пан Андрій підсумував, що цей рік у сфері фінансів дійсно буде важким.

Міський Голова Валентин Козярчук зупинився на останніх проблемах міста. Розповідаючи про прибирання снігу, пожалівся, що штат снігоочисних машин не оновлювався  аж з 1991 року, і приступивши до роботи під час заметілі, через кілька годин дві з чотирьох машин вийшли з ладу. На щастя, місцеві підприємства «Віктор і К» та «ВК і К» допомогли з технікою. Валентин Козярчук подякував їм, мовляв, якби не вони, то ті два нещасні «ЗІЛа» і десятої частини всього не прибрали б.

Піднімалася тема жахливої роботи ЖЕКів у контексті не посипаних доріжок та не вивезеного сміття і, зокрема того, хто це все контролює. На це міський голова відповів, що система ЖЕКів «не вирішує це питанняв принципі» і, задавши сам собі питання «що ми будемо робити і як я бачу це питання?», почав відповідати, розказуючи про майбутній перехід комунальних послуг до ринкового регулювання. А зараз, мовляв, адміністративно змусити ЖЕКи працювати неможливо – підсумував голова.

Журналіст одного з видань задав питання стосовно того, чи планують закуповувати техніку для прибирання снігу. Валентин Валентинович відповів, що кошти для цього наразі є, і якби його воля, то він би хоч зараз придбав машини. На запитання, чи виноситиметься питання щодо купівлі машин на чергову сесію, мер запросив журналістів на сесію самостійно подивитися. Але перевіривши порядок денний сесії на сайті міської ради, ми не знайшли в переліку питань такого, що стосувалося б закупівлі снігоочисної техніки. То що, мер просто «заговорив» цю тему?

Міський голова спростував інформацію про те, що від лютого місяця міський басейн закриють. Він доніс до відома, що на чергову сесію міської ради виноситься питання про додаткове фінансування 174-ма тисячами гривень управління молоді та спорту, аби забезпечити роботу басейну на лютий та березень.

Багато питань журналісти задавали стосовно капітального ремонту інфекційного відділення ЦРЛ. Нагадаємо, що у 16-му році із держбюджету прийшло цільове фінансування у розмірі більш як п’яти мільйонів гривень на ремонт інфекційки, але до кінця року місцеві «господарники» з виконкому в обличчі профільних заступників та керівників структурних підрозділів УЖКГ спромоглися освоїти лише 1,8 мільйони (39% з суми), а 3 мільйони відійшли назад у державну казну. Ремонтні роботи не завершені, і грошей на їх закінчення немає.

Валентин Козярчук повідомив, що за його наказом була створена комісія, яка розслідуватиме даний прецедент, за висновками якої він каратиме винних. Говорячи про це, пан мер висловився, що гроші надійшли у жовтні, близько до кінця року, і у цьому він вбачає шкоду від держави, коли навмисно дають гроші, які місцева влада не в силах освоїти, та додав, що надалі від таких «подарунків» (тобто цільового фінансування) Козярчук, мабуть, відмовлятиметься. Міський голова проінформував присутніх, що питання про дофінансування ремонту інфекційного відділення з міського бюджету виноситиметься на розгляд сесії міської ради.

Отже, фактично, на цій пресовій конференції міський голова хизувався лише тим, що за його головування «нічого не вкрали». Знову звучали балачки про моркву, про Польщу, про 23 працівника на 17 дітей у дитсадку. Фактажу, як завжди, майже не було, а відповіді – у стилі «я йому про Петра, а він мені про Ярему»…

Пропонуємо переглянути відео прес-конференції.

https://www.youtube.com/watch?v=HcrdDqcZXeA

Відео: Офіційний канал Світловодського міського голови

Дмитро Шевчук.

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • В музичній школі посвятили в музиканти юних першокласників
  • Центр зайнятості співпрацює з громадою
  • ДТП на вулиці Бойка. ФОТО.
  • 05.06.2016 року ДЕНЬ МІСТА
  • Щодо можливості обчислення пенсії із заробітку за 60 місяців