Заходи соціального захисту населення від безробіття Світловодського міськрайонного центру зайнятості у січні-лютому 2017 року

Ситуація на ринку праці міста та району  характеризується постійним попитом на фахівців (6%), на кваліфікованих робітників з інструментом (23,4%), на професіоналів (5%), на працівників сфери торгівлі та послуг (16%), а також на робітників з обслуговування, експлуатації і контролювання за роботою технологічного устаткування,  складання устаткування  та  машин (16%).

Станом  на  01 березня 2017 року  на   обліку   в   центрі   зайнятості  перебувало  973 безробітних   громадянина, з  яких 57% складали  жінки, 34% – молодь  віком   до  35   років,  43% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, більше ніж кожен сьомий безробітний належав до сільських мешканців.

У січня-лютому 2017 року статус безробітного мали 1,2 тис. осіб, з них отримали статус безробітного безпосередньо в 2017  році  359 осіб.

За сприяння служби зайнятості у січні-лютому  2017 року міськрайонним центром зайнятості працевлаштовано 90 безробітних громадян. Рівень  працевлаштування  безробітних  громадян становив 7,5% (по області – 5,5%).

Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру – 97 осіб, зокрема у громадських роботах –20 осіб. Рівень залучення безробітних громадян до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру склав 8,1% (по області – 9,5%).

Проходили професійне навчання за направленням центру зайнятості –   48 осіб, рівень охоплення професійним навчанням становив 4,0% (по області – 7,5%).

Станом на 01 березня  2017 року кількість вакансій у базі даних центру зайнятості становила 77.

У  середньому  на одну  вакансію  претендувало  13  осіб, у  тому  числі серед професіоналів – 14 осіб, серед фахівців – 24 особи,  серед кваліфікованих робітників з інструментом – 8 осіб, серед робітників з  обслуговування технологічного  устаткування –  15 осіб, серед працівників торгівлі і сфери послуг – 9 осіб, серед громадян без спеціальної підготовки 8 осіб, а також серед технічних службовців – 62 особи.

Станом на 01 березня 2017 року 785 осіб отримували допомогу по безробіттю.

Світловодський міськрайонний центр зайнятості.

In : Новини , Суспільство

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Коммуналка в Украине и других странах – инфографика
  • Світловодськ попрощався з героєм. Фоторепортаж
  • “Тот случай, когда я безгранично впечатлен”: Луганський письменник-фантаст в 1990 точно передбачив війну на Донбасі, – Казанський
  • Прихильник ДНР отримає 7 мільйонів на ремонт каналізації в Світловодську