Стан виробничого травматизму в І півріччі 2017 року

За перше півріччя 2017 року на підприємствах міста Світловодська та Світловодського району зареєстровано 3 (три) нещасних випадки які пов’язані з виробництвом це стільки ж як  за цей же період минулого року. В цілому ж по відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві  в Олександрійському районі з початку року зареєстровано 6 (шість) нещасних випадків проти 3 (трьох) в минулому році , в тому числі на підприємствах міста Олександрії 3, Світловодська 2, Світловодського району 1.

Групових нещасних випадків та випадків зі смертельним наслідком в цьому році не реєструвалося.

Два нещасних випадки, 24 січня 2017 року ТОВ «Плайтех» місто Світловодськ і 24 березня 2017 року на ТОВ  «Електромеханічний завод «ЕТАЛ» місто Олександрія , мали тяжкі наслідки, потерпілі до теперішнього часу  перебувають на лікарняному.

Основними причинами трьох нещасних випадків (50%) стали організаційні причини , а саме : неякісне проведення інструктажу, невиконання вимог інструкції з охорони праці , неякісне розроблення інструкцій з охорони праці; в двох випадках(33,3 %) технічні :незадовільний технічний стан засобів виробництва та незадовільний технічний стан виробничих об’єктів , будівель споруд; в одному випадку(16,7 %) псіхофізологічна причина, особиста необережність потерпілого.

Усі нещасні випадки своєчасно розслідувані відповідними комісіями, вжиті заходи щодо усунення причин настання нещасних випадків та запобіганню настання виробничих травм в майбутньому винні в порушеннях притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Сергій Якименко, заступник начальника – головний

страховий експерт з охорони праці відділення

ВД ФССНВ в Олександрійському районі

In : Корисна Інформація , Новини , Суспільство

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин