Корисна зустріч в центрі зайнятості

У Світловодському міськрайонному центрі зайнятості відбулася ділова зустріч, де було обговорено питання зайнятості місцевого населення. Участь у заході взяли ПП «Околиця-С», ПАТ «Світловодський завод «Спецзалізобетон», ФОП Міхальов М.О., ФОП Голина Л.В., ФОП Слободянник Р.О. та ін.

Наталія Сідненко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями міськрайонного центру зайнятості, поінформувала присутніх про стан місцевого ринку праці та основні напрямки співпраці з місцевими органами влади та роботодавцями у вирішенні складних завдань, пов’язаних із зайнятістю  населення.

Зокрема, йшлося про надання додаткових соціальних гарантій тим категоріям населення, які не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.  Н.Сідненко зазначила, що робота служби зайнятості у напрямку реалізації державних додаткових гарантій соціально незахищеним верствам населення проводиться у тісній співпраці з роботодавцями, місцевими органами влади та самоврядування. Так, протягом січня-травня нинішнього року за сприяння міськрайонного центру зайнятості працевлаштовано 118 осіб даної категорії, 137 – взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 55 – пройшли професійне навчання та працевлаштовані за новою професією.

Також учасників зустрічі було поінформовано про зміни в законодавстві про зайнятість населення. Н.Сідненко акцентувала увагу на  змінах, внесених до наказу Міністерства соціальної політики України від 16 травня 2013 року № 271, яким затверджено порядок подання роботодавцями інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. «Ці зміни регулюють питання надання додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – продовжила Н.Сідненко.

Йшлося й про організацію на замовлення роботодавців професійного навчання. Зі слів роботодавців, серед його різновидів актуальною формою є стажування безробітних громадян безпосередньо на робочому місці, що має на меті задовольнити потреби роботодавців у кваліфікованих кадрах. Як результат – домовлено про стажування 20 осіб на ФОП Міхальов М.О., ФОП Голина Л.В., ПП «Околиця-С»,  з подальшим вирішенням питання працевлаштування.

Наостанок ділової зустрічі зазначалося, що проведення подібних заходів сприяє покращенню співпраці центру зайнятості з роботодавцями щодо задоволення їхніх кадрових потреб, а також надає можливість безробітним знайти підходящу роботу.

Н. Сідненко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Світловодського міськрайонного центру зайнятості

У розділі : Новини , Оперативні новини , Суспільство

Попередня публікація СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ – ДЕМОБІЛІЗОВАНИМ УЧАСНИКАМ АТО

Наступна публікація Особливості проведення робіт у спекотну пору року!

Про автора

Публікації по темі

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені ( обов’язкове )

Розсилка новин
  • За «оксфордськими» дебатами світловодського коледжу слідкують навіть у Європі
  • У Світловодська є майбутнє! Оновлено – Відео. Фото.
  • МІНІ – ФЕСТ «ЗАКОХАНІ СЕРЦЯ»
  • “Територія позитиву” знову кличе!
  • Перший дзвоник в першій школі!