Олесь Довгий: «Мені соромно за Верховну раду».

4 грудня до Світловодська завітав депутат Верховної ради України Олесь Довгий. Нардеп запросив до себе на зустріч новообраних депутатів міської та районної рад, мера Світловодська та очільників районної адміністрації. Під час свого виступу О.Довгий торкнувся багатьох питань та болючих тем. Тож про все по-порядку…

Про вибори та депутатську долю

Народний обранець розпочав свою промову з привітання новобраних депутатів із обранням до органів місцевого самоврядування..

«Ви сьогодні будете працювати в нелегкий час для нашої країни, тому хочу побажати вам успіхів і наснаги. Наразі вам доведеться працювати на зламі двох епох принципів роботи місцевого самоврядування: старої, яка ще не повністю змінилася і тимчасово продовжує діяти, та нової, яка з одного боку значно ускладнює вашу роботу і збільшує відповідальність, але має купу недоліків і достеменно не відомо, коли їх буде виправлено.»

Народний обранець звернувся до місцевих колег з проханням не зволікати і «не тягти на себе ковдру», адже працювати треба разом, незалежно від того, хто яку політичну силу представляє.

«Ви маєте зрозуміти, – зазначив О.Довгий, – що не може бути опозиції у каналізації. Люди надали вам певний кредит довіри і ви маєте її виправдати.

Крім того народний депутат жорстко розкритикував запроваджений керівництвом країни механізм, за яким проходили вибори до місцевих органів самоврядування:

«Цей закон взагалі був підготовлений кулуарно «на колінах» і ставився на голосування близько десяти разів. Вони (кулуарники) фактично зґвалтували Верховну раду, змусивши проголосувати цей законопроект. В результаті ми маємо округи, від яких  немає жодного депутата і навпаки – є  округи,  які  мають по декілька  обранців. Тому я прошу вас розібратися в своїх радах і приділити увагу й тим територіям, де немає свого депутата».

(Відверто кажучи, подібне рішення ніби то готується на наступну сесію міськради. Та поживемо – побачимо…– авт.)

Про Верховну раду

Пан народний депутат пояснив, чому його не видно під час репортажів із Верховної ради:

«Мені соромно! Соромно за той парламент і за ту роботу, яку ви сьогодні бачите. Там кожен сьогодні думає лише про те, як стати прем’єром чи президентом, але нічого путнього робити не хоче, бо боїться втратити свої рейтинги.»

В цілому Олесь Довгий оцінив діяльність Верховної ради,  як популістську: тільки лозунги і майже ніякої користі для країни. Мовляв, цього разу у парламенті більшість депутатів – випадкові люди, які «випливли» на хвилі безладу в країні. Ті люди, які здатні за собою вести інших на барикади виявилися неспроможними творити нове законодавство для України. Вони й досі не зрозуміють, що революційна хвиля пройшла і вже час працювати, а не продовжувати звинувачувати у всьому попередню владу.

«Стосовно таких депутатів – мажоритарників,  як я, – пожалівся нардеп, –коаліція сказала, що ми їм не потрібні. Поділили між собою портфелі без нашої участі.»

Протягом останнього року Олесь Довгий шукав своє місце в парламенті і зрозумівши, що один в полі не воїн, почав об’єднувати навколо себе таких же кинутих напризволяще позаблокових мажоритарників.

«Сьогодні ми маємо депутатську групу із 23 мажоритарників. Тепер у нас трохи більше сил і повноважень і я думаю, – зазначив він, – починаючи з наступного року ми перейдемо до активної законотворчої діяльності. А ви можете скористатися цим, звертаючись до мене, як до вашого представника у Верховній Раді.»

Про свою роботу і кабінет з міністрами

Олесь Довгий, звітуючи про свою діяльність, зазначив, що підтримав всі без виключення законопроекти, які стосувалися зміцнення та фінансування Збройних сил України, підвищення соціальних стандартів, боротьби з корупцією тощо.  Також наш нардеп проголосував за всі законопроекти, які врегульовували права учасників АТО та їхніх сімей.

«Я проголосував за всі законопроекти, які підтримують євроінтеграційні напрямки розвитку країни, – доповів О.Довгий. – Лише за виключенням тих, які на даний час не досконало підготовлені і приймаються поспіхом.»

Навпаки, народний обранець голосував проти реформи в медицині, та й взагалі, як виявилося, підтримує ініціативу щодо звільнення міністра медичної галузі, тому що за минулий рік нічого, на думку виступаючого, не зроблено.

«Мені іноді здається, – поділився він своїми думками,  що побудувати капличку біля лікарні буде корисніше, ніж виділити гроші, які будуть витрачені невідомо на що,  адже  помолившись  в  капличці,  людина  матиме  більше  користі  ніж  від  такої  «медицини».

При цьому нардеп наголосив, що ні в чому не звинувачує особисто медичних працівників, яких взагалі, враховуючи умови, в яких тим доводиться працювати, вважає героями. Справа тільки в системі та підтримці (чи знищенні – виберіть потрібне) галузі на державному рівні.

Також депутат висловив претензії до кабінету міністрів та їхніх податкових реформ.

«Нам постійно обіцяють покращення, – пояснив він свою думку. – Так було і перед останньою податковою реформою. І що ми маємо? До реформи. Два роки тому, у тіні була третина приватного бізнесу, тепер – більше п’ятидесяти відсотків. Це неприпустимо! І нам знову розказують байки про необхідність чергового підвищення податків.»

Про Європу

«Скажу відверто, – зазначив Олесь Довгий, – що Європа нас не так вже й сильно чекає. Ми туди хочемо, а вони нас стримують. Та все ж таки вона нас прийме, як тільки закінчаться військові дії на території України. Вони дивляться на нас, як на найбільшу країну за територією на континенті, як на п’ятидесятимільйонний ринок збуту своєї продукції та більш вигідний ринок нашої. І я вірю, що нарешті ми зможемо винайти шлях, який буде взаємовигідний і нам, і Євросоюзу.»

Наостанок народний депутат звернувся до присутніх депутатів міської та районної рад з промовою-закликом:

«Я хочу щоб ви зрозуміли, що ми з вами є партнерами і маємо разом працювати на позитивні зміни і розвиток наших територій, я готовий вам допомагати і підказувати.»  Також,  нардеп,  висловив  готовність  організувати  та  провести  навчання  для  новообраних  депутатів,  відповідними  фахівцями,  яких  він  готовий  привезти  до  Світловодська.

Власкор.

У розділі : Головна , Новини , Політика , Суспільство

Про автора

Публікації по темі

2 Коментарів

  1. Анатолій
    Відповіcти

    Соромно йому)))
    А не пішов би ти , лесік , на три веселих букви?

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені ( обов’язкове )

Розсилка новин
  • Фотофакт: Світловодськ відмітив День Соборності України
  • Валентин Козярчук: “Телезвернення будуть регулярними”, ТРК “Веселка”.
  • Світловодські народники готові до роботи та відповідальності!
  • Проблема фур. Діалог поліції з громадою