Ремонт «по-європейськи», або «Пристрасті про Світловодську інфекційку»

Тільки-но почали вщухати дискусії навколо горезвісного ремонту інфекційного відділення, яке ще й досі не вирішено, на поверхню піднялись нові «цікаві» факти.

Нещодавно журналіст нашого видання мав нагоду поспілкуватись із робітниками, які працювали на цьому об’єкті.Вони підтвердили чутки про те, що їм виплатили тільки половину обіцяної заробітної плати. Неофіційним субпідрядником була місцева фірма «Норд», замовником, відповідно, УЖКГ. За словами тих, хто працював на ремонті інфекційки, процесом «рулив» очільник «Норду» Володимир Вовченко, він і розраховувався з ними по заробітній платі. Проблема постала в тому, що людей не працевлаштовували офіційно – вони працювали нелегально, отже законодавчо передбаченого механізму повернення коштів немає.

Працівники, обурені таким становищем, вирішили звернутися до народного депутата Олеся Довгого, але їх «наймачі», дізнавшись про це, пообіцяли виплатити заборговану зарплатню до 15-го січня. Та цього не відбулося. В розпачі люди звертались до міського голови, його першого заступника Олени Балюк, але ті нічим не допомогли. Секретар міської ради Юрій Сапянов, зустрівшись із обманутими робітниками, зателефонував до першого заступника керівника Знам’янської місцевої прокуратури Володимира Рубана проконсультуватись стосовно даної ситуації, і пан Володимир порадив звертатись із заявою до правоохоронних органів. Він зазначив, що в цій ситуації лише самі працівники можуть захистити свої права та інтереси.

Розказуючи це все, жіночки розповіли жахливі факти стосовно самого ремонту. За їх словами, те, що встигли зробити, зроблено з такою якістю, що вже відпадає гіпсокартон зі стелі, тече вода з батарей, протікає дах і розводиться грибок. При чому, змінювати технологію робіт (так, щоб було якомога швидше)ремонтників змушував пан Вовченко та пані Нестеренко. Наприклад, гіпсокартон за правилами чіпляється на рейки (металеві або дерев’яні), а робітників змушували приклеювати його на так звані ляпухи, переконуючи людей, що таке рішення винесли на сесії міської ради: «Вони казали: сесія засіла, сесія рішила… Я не знаю, так вони казали… От ми і зробили.» Ще й після закінчення робіт  викликали людей щось десь підшпаклювати чи підмазати:«А вони попросили після Нового року ще. Нестеренко каже: «Сто процентов даю, вам віддадуть гроші.» Приходимо до неї, а вона нам відповідає: «А ви не по трудовій – ідіть до начальника УЖКГ». Ми прийшли до нього, а він нам те саме каже…»

Обмануті робітниці провели нас в інфекційну і показали, в якому стані наразі знаходиться будівля. На фото нижче Ви можете побачити купу мішків цементу, який от-от відсиріє і стане не придатним, великі обрізки гіпсокартону, що говорить про нераціональне використання матеріалів, шмат впавшої стелі, сліди протікання даху, заржавілі труби… Зверніть увагу на те, яким чином до стін причеплено гіпсокартон.

Це просто  жах – бідкаються працівниці. А ще гірше те, що їх змушували робити роботу абияк, лишень щоб скоріше освоїти кошти, які вочевидь пішли не на будівельні матеріали та зарплати робітників, а по чиїмось кишеням. До речі, наші інтерв’юери, розповідаючи про це, запевняли, що на такий ремонт просто не можливо витратити близько двох мільйонів гривень, як зазначено в документах. Дивлячись на весь об’єм робіт «набитим» оком, вони оцінюють вартість «ремонту» менш  ніж на 1 мільйон гривень.

Хто ж понесе відповідальність за таке свавілля? Чи виплатять робітникам гроші і чи закінчать коли-небудь ремонт інфекційного відділення? На жаль, питань більше, ніж відповідей.

Дмитро  Шевчук.

У розділі : Політика , Суспільство

Попередня публікація Фармацевтика і ми

Наступна публікація Як у Світловодську Масляну святкували. Фоторепортаж

Про автора

Публікації по темі

  • Відновлення здоров’я та працездатності-основний напрямок роботи Фонду соціального страхування України
  • У СВІТЛОВОДСЬКУ ВІДБУВСЯ ЯРМАРОК ПРОФЕСІЙ
  • До уваги роботодавців та шукачів роботи!
  • Запрошуємо на роботу!

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені ( обов’язкове )

Розсилка новин
  • Теперь будем работать, как в Европе – Новый трудовой кодекс в Украине 2016: какие изменения нам приготовили
  • Що чекає господарів квартир найближчим часом?
  • Українцям необхідно перереєструвати свою нерухомість
  • Кабмін ухвалив постанову про призначення директорів шкіл за конкурсом
  • В Україні скасували важливий документ: що робити власникам житла?
  • Прес-конференція у голови: про свідомість, об’єднання громад, реформу УЖКГ та зама-невдаху
  • У Франції 1000 км доріг вкриють сонячними панелями
  • Туристичний фестиваль «Світловодськ-2016»: яскраві фотомиті
  • П’ЯТЕ ПТУ У ДОЛІ ОЛЕНИ КАЧКОВСЬКОЇ
  • Нові тарифи: скільки платитимуть у кожному регіоні?
  • Ці вулиці Світловодська будуть перейменовані
  • ТОВ «Норд» спростовує інформацію про їх причетність до ремонту інфекційки
  • Олесь Довгий: «Мені соромно за Верховну раду».
  • Люди, свині і сміття, або «Світловодськ туристичний…» Оновлено!Відео.
  • Про роботу комісії по перевірці харчування в дошкільних закладах