Люди, свині і сміття, або «Світловодськ туристичний…» Оновлено!Відео.

Зараз самий  розпал літнього сезону і багато хто знаходить своє місце відпочинку на нашій набережній. Але є дещо, що псує вигляд  нашого,  чи  не найпривабливішого  місця. Це сміття, розкидане навколо смітників і на дорозі. Накльовується питання до «свиней», які так «щедро» розкидають  свої  відходи: «Ну що, панове, добре йдемо в Європу?» Пропоную провести флешмоб: кожного наступного разу, коли кидаєте непотріб собі під ноги або перевертаєте смітник, хрюкати. Можливо, так швидше зрозуміємо, хто ми є і ким нам варто бути. Ще хочеться закликати  установи, які відповідають за прибережну зону міста, регулярніше вивозити сміття і частіше влаштовувати прибирання, а не лише тоді, коли треба привести набережну до ладу перед туристичним святом.

Дмитро  Шевчук.

У розділі : Культура , Суспільство

Попередня публікація «Там, де гори й полонини, де стрімкі потоки й ріки…» Фоторепортаж

Наступна публікація Працівники «Світловодськпобуту» вкотре пікетують. Чи розпочнеться опалювальний сезон вчасно?

Про автора

Публікації по темі

2 Коментарів

  1. Іван
    Відповіcти

    так люди по своїй природі ще гірші свиней. але ще гірші ті відповідальні посадові особи які мають ефективно організувати місця відпочинку і організувати ці місця підтримувати в порядку. -це сміття потрібно вивозити кожень день. урни мають бути другого технічного виду. прибирання території …і контроль. і щось таке як борди попередження та указування. це не люди винуваті -це комунальне керівництво не працює. і хай не брешуть що немає грошей. людей потрібно вчити і примушувати. а керівники мають працювати над вирішенням проблем.

  2. Andrew
    Відповіcти

    Іван справа не в посадових особах, хоча и в них теж. Як ви сказали, у нас приблизно 80-90% – набагато гірші за свиней.
    В нашому смт, не далеко від мого дому, на березі лиману є гарне місце для відпочинку. Ще за часів Кучми, коли мені було десь 5-7 років ми це місце, периодично, прибирали від сміття.
    Зараз це місце стало виглядати ще краще, але тільки зовні….. Якщо зайти за дерева – звалище. Саме цікаве це те, що ми це звалище прибрали и, через неділю, отримали майже теж звалище. Після цього в нас опустится руки… Приблизно в 50-100 метрах є урни для сміття – збери у пакет та й закинь… Ні ми краще залишимо і пакети, і сміття…
    Та що я кажу, на пристані усі щілини забиті сміттям бо людям важко його викинути на зворотній дорозі(урни 25-50 метрів).
    Чи візьмемо ті ж узбічча, 7км(ринок) – Овідіополь. Один час стало дуже багато сміття – узбічча почали прибирати ще інтенсивніше, встановили знаки про “Чисте узбічча”… Декілька місяців в нас було усе гарно… А потім… А потім став помічати що підприємливі люди почали викидати сміття, по декілька мішків, і це вже не кажучи про звичайних водіїв.
    І знов цей маршрут перетворився на звалище, бо навіть інтенсивніше прибирання допомагає максимум на декілька днів.

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені ( обов’язкове )

Розсилка новин
  • Світловодський міськрайоний суд про свою роботу, стосунки з місцевою владою та інше
  • Вікно навпроти – мережу підірвало фото чоловіка з гранатометом, що націлився на Раду
  • День студента відсвяткувала запальна світловодська молодь-фото, відео.
  • Рішення 28-ї позачергової сесії Світловодської міської ради
  • Місцевих бухгалтерів вчили «ProZorro» проводити публічні закупівлі