Студенти Світловодського коледжу про відміну стипендій

Вчора продзвенів перший дзвоник і школярі почали навчальний рік, заполонивши класи та коридори українських шкіл. Разом із школами почали навчальний сезон і професійно -технічні училища та вищі навчальні заклади. У нашому чарівному місті на ряду з дев’ятьма школами запрацювали ПТУ №5 і Світловодський політехнічний коледж. Студентство – значний прошарок населення, який створює українську інтелігенцію. Вони є активною частиною суспільства, яка рухає нові ідеї та прогрес, за ними майбутнє України.

Але вище керівництво нашої держави, можливо, недооцінює цю верству суспільства. В медіа з’являються новини, що Міністерство фінансів України пропонує скоротити витрати на стипендії студентам, які вчаться на бюджетній основі. Позбавити студентів можливості отримувати грошову винагороду за гарну успішність було б значним ударом по їх кишені та вершиною несправедливості – тим паче, що 11% студентів ВНЗ живуть (або виживають) лише на одну стипендію. Як би абсурдно не звучала така ідея, зважуючи на те, що останнім часом вищі державні органи мають досвід приймати антисоціальні постанови, українське студентство насторожено спостерігає за рішеннями Верховної ради, які безпосередньо стосуються їх.

Оскільки у Світловодську також є вищий навчальний заклад, ми провели опитування серед молоді яка там навчається, аби дізнатися їх думку та настрої з приводу відміни стипендій.  Пропонуємо  відео  до  вашої  уваги.

Дмитро Шевчук.

Поділитися в соціальних мережах

У розділі : Відео , Новини , Політика , Суспільство

Попередня публікація День Знань у кращій школі міста! Фоторепортаж

Наступна публікація Двадцята позачергова сесія виявилась пліднішою, ніж попередня

Про автора

Публікації по темі

  • Є РОБОТА!
  • СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ – ДЕМОБІЛІЗОВАНИМ УЧАСНИКАМ АТО
  • Турнір знавців професій
  • Світловодські школярі завітали до місцевої поліції

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені ( обов’язкове )

Розсилка новин
  • Щоб робити добро не треба чекати понеділка
  • ЯК САМОВРЯДОВУВАТИСЬ БУДЕМО?
  • Міські обранці не залишили бюджетників без грудневої зарплатні, а от Нестеренко остаточно усунули з посади. Про це та інше на 28-й позачерговій
  • Майданчик по Приморській офіційно відкрито
  • Ще 13 регіонів запропонували інвестиційні проекти, які можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР у 2016 році