Тимчасова зайнятість – взаємовигідна співпраця

Ефективним засобом  реалізації  державної політики зайнятості населення, стабільною та активною формою співпраці служби зайнятості з роботодавцями  є організація тимчасової зайнятості – оплачувані громадські роботи.

Спектр оплачуваних громадських робіт, до яких залучаються безробітні, котрі перебувають на обліку в Світловодському міськрайонному центрі зайнятості, досить широкий. Тимчасова зайнятість організовується в різних галузях економіки: промисловості, торгівлі, житлово-комунальному господарстві, органах місцевого самоврядування.

Організація оплачуваних громадських робіт – це не одноразова акція, а продуманий перехідний етап, що прискорює і полегшує всесторонню адаптацію безробітного до нового трудового  життя, до постійної зайнятості, допомагає не лише поповнити свій бюджет, але й набути необхідних трудових навичок для успішного конкурування на ринку праці.

Всього у 2017 році до участі в оплачуваних громадських роботах залучено 130 безробітних. Укладено 35 договорів, фінансування яких здійснюється як за рахунок коштів підприємств так і за рахунок коштів Фонду ЗДССУВБ 50,0%/50,0%. Станом на 01.09.2017 року на виплату заробітної плати безробітним, що були залучені до виконання оплачуваних громадських робіт, використано 224 тис. грн. за рахунок коштів Фонду.

Основними видами робіт, які виконували безробітні, були: впорядкування місць меморіальних поховань, кладовищ; благоустрій територій населених пунктів; відновлення історичних пам’яток.

Актуальним питанням впродовж 2017 року були роботи по інформуванню населення стосовно отримання житлових субсидій, своєчасне проведення яких дало змогу своєчасно  оформити субсидії.

Саламашенко А.О. провідний фахівець з питань зайнятості Світловодського МРЦЗ

У розділі : Новини , Суспільство

Про автора

Публікації по темі

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені ( обов’язкове )

Розсилка новин
  • Про благодійні внески, день рибака та інші відео новини від «Веселки»
  • Приберіть на кладовищі, прошу…
  • СЬОГОДНІ – ЗЕЛЕНІ СВЯТА!
  • Що буде замість Леніна, Ігор Іванов повертається в Світловодськ та інші відеоновини від “Веселки”
  • Михайло Литвиненко: «Довіру людей, виправдаємо в будь-якому разі!»