Володимир Михайлик: «Я не розумію позицію міського голови» або «Світловодськпобут» – інший бік медалі

«…И все кричат: «Ура!», и все бегут вперед…»

В.Цой, «Печаль».

Останні події навколо «Світловодськпобуту» тримають у напрузі все місто. Кожен має свою думку і готовий висловити своє бачення вирішення питання. Та чи все нам розповіла спеціальна контрольна комісія, чи все говорить (а головне – знає) міський голова? Терміновість позачергової сесії (не могли почекати 2 дні?), масовка, оплески – все це викликає підозрілі сумніви, адже ми колись через це проходили…

Тож, виконуючи побажання Валентина Козярчука в сенсі того, що кореспонденти мають бути більш прискіпливими, я звернувся за роз’ясненнями до іншої сторони – Володимира Михайлика. Далі пряма мова співрозмовника з роз’ясненнями від автора (в дужках).

З чого все почалося

Я був призначений генеральним директором СП ТОВ «Світловодськпобут» на підставі протоколу, підписаного двома представниками засновників: Котенком від Світловодської міської ради і теж Котенком (люди різні – прізвище однакове) з боку ТОВ «Політрейд».

14 квітня 2015 року, до речі, я на той час був у відпустці, на прохідній з’явилися Дмитришин Д.Д. та Котенко Ю.М., які оголосили, що відбулися збори засновників і є ксерокопія (не оригінал!!!) протоколу, згідно з яким я з посади звільнений, а директором підприємства призначений Дмитришин Дмитро Дмитрович.

У реєстратора нам надали ксерокопію протоколу з підписами Котенка та Яременка О.С. (тодішнього представника ТОВ «Політрейд»). Цього ж дня Яременко О.С. зробив заяву про те, що ніякого протоколу не підписував, а до правоохоронних органів надіслано заяву, що даний протокол – підробка. Але так як в єдиному державному реєстрі юридичних осіб керівником вже числився Д.Дмитришин, нам залишилось тільки одне – звертатися до суду.

ПРО ПЕЧАТКУ

24 квітня 2015 року я зробив ще одну заяву до правоохоронних органів на ім’я начальника МРВ УМВС м.Світловодська Ткачьонка Д.Б., в якому зазначив, що оригінали установчих документів та печатки СП ТОВ «Світловодськпобут» не втрачені і є у мене в наявності. Це було зроблено для того, аби попередити заяви зацікавлених осіб про те, що печатка та документи втрачені чи загублені.

Тому всі звинувачення на мою адресу в тому, що я підробив печатку чи якісь документи, є безпідставними.

Проте мене дуже цікавить, звідки печатка підприємства з’явилася у Дмитришина? В тім, наразі цим питанням займаються представники правоохоронних органів.

ПРО ПОНОВЛЕННЯ НА ПОСАДІ ТА ІНШІ СУДОВІ РІШЕННЯ

Стосовно моєї позовної заяви по КЗоТу. Так як справа пройшла декілька апеляцій, тільки 17 грудня 2015 року, суддею Гармаш Світловодського міськрайонного суду, я був поновлений на посаді генерального директора СП ТОВ «Світловодськпобут». Коротко по суті справи: по-перше, мене з посади наказом звільнив Дмитришин, який не мав на те повноважень, по-друге, мене звільнили в той час, коли я перебував у відпустці.

Стосовно позову ТОВ «Політрейд». Тільки 3 листопада 2015 року, в зв’язку з тим, що справа виявилася досить складною, було винесено рішення господарського суду Кіровоградської області про визнання протоколу про звільнення Михайлика та призначення Дмитришина недійсним. «Світловодськпобут» подав апеляцію до Дніпропетровського апеляційного суду. Ось у мене на руках рішення, в якому сказано: апеляційну скаргу ТОВ СП «Світловодськпобут» залишити без задоволення, рішення від 03.11.2015 р. залишити без змін.

Далі на адреси засновників були відправлені листи (у виконком заніс особисто), в яких зазначалося, що я був протиправно звільнений із займаної посади і прошу виконати судові рішення, поновивши мене на роботі шляхом прийняття відповідного рішення. 25 грудня ТОВ «Політрейд» направив Козярчуку повідомлення про необхідність проведення загальних зборів засновників з цього питання 27.12.2015 о 10.00. Збори не відбулися. Ні мене, ні представника ТОВ «Політрейд», ні державного виконавця просто не впустили на територію підприємства. Охорона пояснила просто: «Нам наказали вас не пускать».

Повторне звернення від 6 січня 2016 року теж було проігнороване.

(До ТОВ «Політрейд» було направлено заяву міського голови, що про проведення загальних зборів треба повідомляти за місяць. Крім того, створено робочу групу з перевірки діяльності «Світловодськпобуту» і треба спочатку почекати висновків цієї перевірки. Ці висновки ми почули вчора на позачерговій сесії).

Керуючись рішенням суду, ми звернулися до державного реєстратора, який вніс зміни до Єдиного реєстру, зазначивши мене керівником СП ТОВ «Світловодськпобут».

15 числа (лютого) я спробував зайти на своє робоче місце, що було далі – ви знаєте.

ЩОДО ПОЗИЦІЇ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

І «ГАРНЕ» ГОСПОДАРЮВАННЯ

Я не розумію позицію міського голови стосовно його підтримки у якості директора «Світловодськпобуту» Д. Дмитришина, коли абсолютно зрозуміло, що той займає посаду незаконно, так як був призначений (внесений до реєстру в якості керівника) за підробленим протоколом, про що говорить рішення суду.

Я не хочу оцінювати роботу цієї людини. Міський голова каже, що він гарний керівник. Але, я би сказав, що не гарний, а – дорогий. Вчора (16.02.2015р.) я був у кіровоградській виконавчій службі, у відділі примусового виконання і ознайомився із даними, які знаходяться на виконанні чи були виконані. Я був здивований. Поясню: ситуація зі «Світловодськпобутом» дуже нагадує те, що свого часу було зроблено із Чистими металами – підприємство стояло, потім взяли кредит, виплатили заробітну плату працівникам, досягли політичної мети, а потім підприємство збанкрутувало і зараз його взагалі нема. Те ж саме, на мій погляд, відбувається зі «Світловодськпобутом».

Зараз гроші виводяться з підприємства. Що я маю на увазі: у грудні місяці були виплачені премії, які не передбачені тарифом.

(Далі В.Михайлик пройшовся по списку, не називаючи прізвищ, але називаючи посади і цифри. Зокрема, директор, головний інженер, начальник відділу збуту та інші, в їх числі водій, бульдозерист та двійко депутатів Світловодської міської ради. Для тих, хто хоче почути цифри, пропонуємо послухати аудіозапис, викладений у додатку. Але маю застерегти: людям зі слабкою психікою та вагітним чути ці суми не бажано. Проте, можливо «прозріють» декілька людей з числа тих, хто кричить «УРА!»?).

В такому ключі і з такими преміальними можна зробити висновок: «Дмитришин –  хороший, Михайлик – поганий». Але наразі стоїть питання законності: я вважаю, що рішення суду є обов’язковими до виконання для всіх громадян України. Мене дивує те, що я повинен доводити меру, що рішення суду потрібно виконувати.

Крім того, в цьому році з населенням взагалі не працювали і борг мешканців міста перед СП сьогодні становить майже 9 мільйонів гривень. Борг юросіб становить 12,6 млн. грн., де велика частка – борги комунальних підприємств.

ПРО ВЧАСНУ ВИПЛАТУ З.П.

ТА ПОГАШЕННЯ 9 МЛН БОРГУ ПЕРЕД ГАЗОВИКАМИ

Наразі колектив «Світоводськпобуту» отримує заробітну плату через виконавчу службу і адміністрація СП до цього не має відношення. Але, виключно заробітну плату. І варто врахувати, що з кожної зарплати йдуть відрахування до виконавчої служби – близько 10 відсотків.

Так само і про сплату за газ ­– сьогодні ці кошти йдуть автоматично до НАК «Нафтогаз» зі спецрахунків і підприємство на цей процес не впливає.

ЩО ЗАРАЗ?

Рейдерське захоплення, розпочате в квітні 2015 року, триває і до сьогодні. Наразі Дмитришин ніби у відпустці, на підприємстві владу в свої руки взяв головний інженер. Головний бухгалтер, дізнавшись про моє поновлення на посаді, звільняється з підприємства. На якій підставі на підприємство заведено озброєну охорону мені не відомо, хто підписував з ними відповідні договори – я теж не знаю. Вчора я особисто розвіз по всім інстанціям, правоохоронним органам міста і області заяви про злочин. Наразі йде слідство і компетентні органи мають дати правову оцінку всім цим подіям.

Від автора: Готуючи цей матеріал, я  утримався від будь-яких коментарів, аби не зачепити нічиїх інтересів і не стати «ворогом народу» в очах тих, хто вже почав святкувати перемогу. Як бачите – завчасно.

Ситуацію треба оцінювати від початку до кінця, і тільки потім робити висновки. Сподіваюся, міська рада, приймаючи важливі для громади рішення, керуватиметься законодавством України та інтересами мешканців міста, які внаслідок всіх цих «розбірок» можуть залишитися без тепла.

Микола ШВЕРНЕНКО.

In : Головна , Новини , Політика , Суспільство

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин