Чемпіонат України зі спортивного орієнтування у Світловодську

З 10 по 12 червня на території Світловодська проводився чемпіонат України з велоорієнтування. Дивно, що про це не було належно оповіщено громаду міста. На мою думку, це мав зробити місцевий комітет молоді та спорту.

Чемпіонат України проводиться раз на рік, а на території Світловодська вперше. Організатор чемпіонату – Федерація спортивного орієнтування України. Осередок змагань розташовувався в лісовому масиві світловодського району, на території парку Шевченка та районі туристичної бази «Купава». За словами організаторів, територія Світловодська добре підходить для таких змагань, адже вона досить різноманітна: є підйоми, спуски, яри, плавні – загалом, усе, що потрібно.  На чемпіонат приїхали спортсмени з Києва, Полтави, Запоріжжя, Кіровограду, Львова, Харкова, із Закарпаття та інших міст.

Чому саме в Світловодську? Відомо, що в місцевому ДЮСШ працює гурток з велоспорту, учасники якого на чолі з тренером Антоном Пустовітом показують гарні результати, як на українських, так і на європейських змаганнях. Отже, хлопці запропонували федерації провести чемпіонат цього року саме в Світловодську, керівництво дало згоду. Знову ж,  повертаюся до питання «чому не було реклами заходу?»

Велосипедисти розміщувались на туристичній базі «Купава», витрати на перебування і харчування в більшій мірі взяв на себе власник турбази (Сергій Куликов). Змагання проходили з ентузіазмом та здоровим спортивним азартом, ніхто не лишився байдужим і всі отримали масу задоволення.Серед чоловіків перше місце зайняв Стрижак Артем з Києва, переможниця в жіночій категорії – Пустова Наталя з міста Харкова. Організатори та учасники лишились задоволеними, а ми  сподіваємось, що змагання такого масштабу і надалі будуть проводитись у Світловодську.

Дмитро Шевчук.

In : Новини , Суспільство

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Відео новини ТРК “Веселка”.
  • Город погибший в 16 лет…
  • Центр зайнятості співпрацює з громадою
  • Ремонт доріг під контролем громади. Відео.
  • ЯК БУДЕМО ВІДЗНАЧАТИ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ ТА ДЕНЬ МІСТА