На виконкомі: про те, як Козярчук не виконує рішення міської ради, і «подарунок» під ялинку

Передноворічне засідання виконавчого комітету 30-го грудня принесло світловодцям «під ялиночку» підвищення тарифів на комунальні послуги майже в два рази.
Почалося це саме засідання із вияснення, чи «по закону» сидять за круглим столом Ігор Гайчук і Анна Нестеренко, коли першого на останній черговій сесії було відкликано з виконкому та замінено його політичною силою на Андрія Куксу, а другу ще 9-го грудня було виведено з членів виконкому рішенням міської ради № 598. Голова фракції «Народний контроль» Оксана Гуцаленко поставила меру питання, що з рішенням сесії стосовно Гайчука, яке, до речі, було ним (мером) підписане. Але міський голова на її запитання відповів «Я не знаю», і тоді Олександр Возний доповів, що депутат Ярослав Чаричанський подав клопотання до суду щодо призупинення рішення міської ради, яке позбавило пана Ігора членства у виконкомі. І суд задовольнив прохання – рішення зупинено і Гайчук лишається членом виконавчого комітету. «Згідно цієї ухвали виявляється, що нинішній склад виконкому повністю є нелегітимним, – зауважила пані Гуцаленко, – тому що кандидатури виносились персонально міським головою, коли затверджувався виконавчий комітет.» На це Козярчук відповів, що він буде завжди діяти по закону і закликає до цього депутатів також.
Депутат Анатолій Кучугурний заперечив міському голові: мовляв, той тільки й говорить про те, що треба вчиняти лише по закону, а сам не виконує законні рішення. Обранець привів до прикладу не виконання шестисотого рішення міськради, у якому йшлося про втрату повноважень Анни Нестеренко, виведення її зі складу виконавчого комітету та зобов’язання міського голови звільнити її з посади. На це міський голова перепитав: «У чому суть питання?» Депутат повторив: «Що робить на виконкомі людина, яка звільнена?» Козярчук мовчав.
Далі почалась дискусія стосовно питання виведення з виконкому Гайчука. Суть така, що Ярослав Чаричанський, депутат міської ради від «Укропу», не має мотивів позиватися до суду щодо цього питання, адже його інтереси згадане рішення міської ради ніяк не зачіпає. З огляду на це, хочеться відзначити зауваження виконкомівки Ірини Козак про те, що у цій справі «вуха Козярчука стирчать».
Громадська активістка Людмила Павловська почала «розстрілювати» виконкомівського юриста щодо того, хто представляв міську раду в суді по позову Чаричанського. Юрист Роман Ткаченко спочатку не розумів (а може, тільки робив вигляд) у чому суть питання. А коли до нього дійшло, то він сказав, що міську раду ніхто не представляв, бо сам він, пан Ткаченко, був на іншому судовому засіданні.
Коли суперечка почала набирати обертів, міський голова показав пальцем на двері і попросив усіх присутніх, окрім членів виконкому, залишити кабінет на п’ятнадцять хвилин – його послухали і вийшли. Отака от «прозорість» роботи…
Коли депутати, держслужбовці та журналісти повернулись до кабінету, Нестеренко вже сиділа за сусіднім столом. Мабуть, Анна Андріївна настільки бажає працювати в ім’я громади, що їй навіть рішення міської ради «по барабану».
Анатолій Кучугурний, ледве отримавши дозвіл висловитися, обурено говорив:«Валентин Валентинович, міська громада обирала міського голову, а не царя міської ради… Що робить особа Анна Андріївна на цьому засіданні виконкому? Ніяк вона не є заступником, вона не є членом виконкому на сьогодні?..» Але Валентин Козярчук майстерно знівелював усі звинувачення загальними фразами про юристів і законність.

Промова прозвучала від обласного депутата Руслана Степури, який звернувся до представників партій і нагадав про їх не тільки юридичну, а й політичну відповідальність. Мовляв, прецедент, який створився у виконкомі, тільки посилює ту непросту ситуацію, яка склалася. Депутат звернув увагу мера на те, що не слід змінювати свою позицію в залежності від ситуації, а діяти конструктивно і компромісно.
Інші присутні також намагалися пояснити міському голові свою правоту, але той знову відмахувався фразами про «юридичну оцінку», «певні дії» та законність. Зрештою, пан Валентин дав команду проводити виконком і почався розгляд питань порядку денного.

Розгляд питань Ви можете переглянути на відео.

Відео: Офіційний канал Світловодського міського голови

Дмитро  Шевчук.

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин