Політичний дайджест останньої неділі

Суспільно-політичне життя Світловодська в останній тиждень «било ключем». Був й інцидент з перевізниками, коли ті незаконно здирали 5 гривень за проїзд маршрутним таксі, влаштувавши безлад з пасажирськими перевезеннями.  І 33-а сесія міської ради,на якій міський голова та депутати випробовували один одного «на міцність» аж до восьмої вечора. І мерівська прес-конференція, щось на кшталт «ізби-гаварільні».Та під занавіс-засідання «новоспеченого» виконкому, який «спік свій перший млинець». Як розповів міський голова на конференції, після прийняття оновлених тарифіввін планує узяти відпустку і податися кататись на лижах… Так чи інакше, життя у Світловодську продовжується.

Сесія міської ради показала, що депутатська більшість і мер продовжують конфліктувати і ледве йдуть на компроміси. На сесії наново створили та затвердили персональний склад виконавчого комітету, прийняли рішення розібратись з винними у безпідставному здирництві 5-ти гривень за проїзд громадським транспортом, зменшили мінімальну ставку земельного податкуз 1,2% до 0,03% (виправили ляп, який самі ждепутати зробили раніше). Також більшістю голосів було затверджено заступником міського голови з питань ЖКГ Дмитра Дмитришина (замість Анни Нестеренко). Питання проблемних відносин з перевізниками було палко озвучено громадою в обличчі Людмили Павловської. Біля президії висіло багато плакатів із закликами до Валентина Козярчука «не бути страусом», а розібратись із перевізниками.

Тим не менш, оновлений склад виконкому, за який «воювали» на пленарному засіданні кілька годин і який має нести політичну відповідальність (бо до його складу увійшли представники політичних партій), на наступний день таки затвердив скандальне питання тарифів. Зразу ж після голосування зазначеного питання та оголошення результатів на виконкомі зчинився галас. З реплік представників громади стало зрозуміло, що вони обурені прийнятим рішенням та позиватимуться до суду. Проте у міської ради, як вищого повноважного органу міста Світловодська є ще один шлях, щоб захистити інтереси громади,- скасувати рішення виконавчого комітету. Але чи піде на це рада?

Останній тиждень також показав нам, що для власників маршрутів підняття плати за проїзд є справою надзвичайно привабливою. Працювати за старими цінами, себто 3,50 по місту і 4,75 до Власівки, вони ні за що не погодяться. Тож, чи не викликає відміна рішення про підняття тарифів хвилю обурення з боку перевізників, аж до початку страйку? Певно, що викликає – про це неодноразово вели мову самі перевізники, та ще й мер натякав. Отже, такий сценарій не на руку депутатам, адже фактично, вони створять у місті хаос.

Що ж тоді? Напевно громаді таки доведеться змиритись із підвищенням цін, незважаючи на сумнівний рівень його економічної обґрунтованості. Єдине на що можна сподіватись, як запевняв міський голова,так це на комісію, яка вивчатиме проблему перевезень у місті, за створення якої проголосували на сесії.

Тиждень справді був напруженим, але який з цього результат для громади? Сказати про користь важко, бо кому ж до вподоби діставати з кишені більше, коли прибутки населення падають з кожним днем? Та і якість послуг по перевезенню не комільфо – це всім ясно.Чиї ж інтереси захищає виконавча гілка влади? А де політична відповідальність законодавчої? Час покаже…

P.s. Зате на дворі плюсова температура і тане сніг.  А це означає, що зовсім скоро ми перестанемо падати на цьому клятому льоді і нарешті дістанемось твердої поверхні.

Дмитро  Шевчук .

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Африканська чума за 65 км. від Світловодська – Село Войнівку, де виявили спалах африканської чуми свиней, обнесли дезбар’єрами (ФОТО)
  • ЗМІНЕНО СТРОКИ ТИМЧАСОВОГО ПЕРЕБУВАННЯ ІНОЗЕМЦІВ В УКРАЇНІ
  • ПРОКУРАТУРА ПОМИЛЯЄТЬСЯ, АЛЕ НЕ ВИБАЧАЄТЬСЯ
  • Школи Світловодська закриті!
  • Щодо штрафів за порушення трудового законодавства