Про що всі говорять сьогодні?

Про Порошенка . “Центр протидії корупції”, Transparency International Україна та “Автомайдан” подали до суду на президента через порушення закону та призначення на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро Павла Жебрівського.
Про справу Труханова . Суд дозволив правохоронцям звернутись до швейцарського банку за документами компанії, на яку нібито виводили кошти, розкрадені на ремонті одеських доріг.
Зокрема, кошти нібито переводились на рахунки компаній Comatrans SA та Edco Finance Ltd, відкриті у швейцарському банку .
НАБУ вказує фігурантами справи чотирьох представників партії “Довіряй ділам”, яку очолює мер Одеси Геннадій Труханов. Двоє з них слідство називає бенефіціарами ТОВ “Ростдорстрой”.
Про створення автокефальної церкви . 31% українців висловилися за створення в країні автокефальної помісної православної церкви, 20% – проти.
Як показало дослідження, решті населення це або байдуже (35%), або вони не мають певної відповіді (14%).
Про держбюджет . Дефіцит державного бюджету в січні-травні 2018 року становив 9,2 мільярда гривень , тоді як минулого року держбюджет за цей період був зведений з профіцитом 26,5 мільярда гривень.
Про падіння цінності гривні . Національний банк пояснює зниження купівельної спроможності гривні з 1996 року в 14 разів кризовими періодами , які супроводжувалися сплесками девальвації та інфляції.
Про засуджених у Греції українців . У Греції перебуває понад 150 громадян України , затриманих або засуджених за перевезення нелегальних мігрантів, українська влада вирішує питання їхнього повернення на батьківщину.
Про польські закони . Сейм Польщі ухвалив зміни до оновленого закону про Інститут національної пам’яті, скасувавши статтю, що передбачає кримінальну відповідальність за приписування польському народу злочинів нацистів.
Варто зазначити, що у вилучених статтях йдеться лише про “публічне приписування польському народу відповідальності за злочини Третього рейху”. Згадка про “злочини українських націоналістів” лишається , як і відповідальність за це.
Про Юрія Бойка . Голова фракції “Опозиційний блок” йде у президенти. Публічно він поки це не афішує, але наші джерела у його оточенні все нам розповіли.
Що вже відомо?
Над Бойком працює ціла команда політтехнологів, підбором яких займався колишній глава канцелярії Януковича Сергій Льовочкін. Є інформація, що Льовочкін очолить виборчий штаб Бойка.
Бойка ведуть одразу дві групи спеціалістів – українські та американські технологи. Американці відповідають за стратегію кампанії та роботу з електоратом. Українські технологи курують імідж клієнта, розробляють меседжі та слогани.
Амплуа Бойка буде схожим на образ екс-президента Леоніда Кучми – “хазяйновитий директор заводу”. У той же час своїми манерами Бойко має нагадувати Януковича.
Але головна мета компанії – не президентство. За задумом Льовочкіна, високий рівень підтримки Бойка на президентських виборах підживить рейтинги “Опозиційного блоку” і допоможе їм завести у парламент свою більшість вже на виборах Ради.
Можна детальніше?
Читайте наш текст: “Червоний директор” по-новому. Хто і як готує Бойка до президентських виборів
Про Антикорупційний суд . У Верховній Раді кажуть, що знайшли простіший спосіб внести в закон про Антикорупційний суд поправку, яку вимагають США і МВФ.
“У нас є більш легкий шлях, ніж реєструвати новий законопроект. Законопроект №7441 розглянуто в першому читанні, це – зміна до закону про судоустрій і статус суддів у зв’язку з прийняттям закону про Вищий антикорупційний суд”, – заявив спікер парламенту Андрій Парубій .
“Тобто у нас є можливість цю правку внести до другого читання розгляду законопроекту №7441, що може дати шанс ще на цій сесії її ухвалити”, – додав він.
Про туризм . Близько 160 українських туристів не можуть вилетіти додому з відпочинку на іспанському острові Мальорка.
29 червня стало про відомо про сотні українських туристів, які кілька діб перебували в аеропорту Монастір  і не могли вилетіти з Тунісу додому.
Компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії Bravo Airways, поклала на авіаперевізника .
Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликає притягти до відповідальності компанії , які у цьому винні.
Про транзит. Президент Росії Володимир Путін продовжив на півроку обмеження при транзиті вантажів з України в Казахстан і Киргизію.
Про саміт Україна-Грузія-НАТО . Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на саміті НАТО в Брюсселі наступного тижня блокуватиме будь-яке рішення за підсумками зустрічі з Україною та Грузією.
Про Балуха. Підконтрольний Кремлю суд в Криму розглядає справу про нібито побиття українським активістом Володимиром Балухом начальника ізолятора тимчасового тримання Валерія Ткаченко.
Прокурор звинувачення просить для Балуха 4 роки колонії загального режиму з урахуванням першої кримінальної справи.
Про затримання . На виїзді з Маріуполя правоохоронці затримали так званого “прокурора” окупованих районів Донецької області.
Про російську армію . Президент РФ Володимир Путін присвоїв частинам своєї армії назви українських міст . Так, 6-й танковий полк російської армії отримав почесне найменування “гвардійський Львівський”, 68-й танковий полк – “гвардійський Житомирсько-Берлінський”, а 163-ій танковий полк – “гвардійський Ніжинський”.
Назви українських міст включено в почесні найменування полків у пам’ять про участь частин у звільненні цих міст в роки т.зв. “Великої вітчизняної війни”
Про ОПЗ. “Одеський припортовий завод” до 12 липня приймає заявки для відбору нового партнера для давальницької переробки газу в мінеральні добрива.
Про Apple Pay. Приватбанк відкрив можливість платити Apple Pay клієнтам будь-якого українського банку .
Про тарифи. 12 народних депутатів просять суд визнати незаконною та скасувати постанову НКРЕ “Про затвердження прогнозованої оптової ринкової ціни на 2018 рік”.
Про нові авіасполучення. Одним з першочергових напрямків , який мають намір відкрити для авіаперельотів зі Львова, є столиця Португалії – Лісабон.
Про морські порти. Держаудитслужба перевірила роботу державного підприємства “Адміністрація морських портів України” з 2015 року по 2017 рік та виявила порушень на сотні мільйонів гривень .
Про транзит газу. Компанія “Газпром” подала новий позов щодо розірвання чинних контрактів на поставку та транзит газу через Україну, і почалося формування трибуналу Стокгольмського арбітражу.
Про зникнення копійок. З 1 липня підприємства торгівлі та сфери послуг у випадку відсутності монет дрібних номіналів будуть проводити заокруглення загальних у чеку сум розрахунків готівкою за товари, роботи і послуги.

Джерело:

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • У Світловодська є майбутнє! Оновлено – Відео. Фото.
  • Є РОБОТА!
  • ГО “Світловодськ наш дім” – проблеми реформування ЖКГ. Відео.
  • «Світловодськпобут» – основна тема позачергової сесії міськради