У Світловодську відкрилась перша мистецька галерея

25-го грудня за адресою вул. Героїв України, 40 відбулось урочисте відкриття арт галереї «Наше місто». Присвячена ця непересічна подія 9-річчю громадської організації, що носить ту ж саму назву – «Наше місто», і зробив цей подарунок Світловодську голова названої організації Костянтин Каспров.

Відкриваючи галерею, Костянтин Владиславович говорив: «Кожного року до дня народження громадської організації ми проводили різноманітні заходи і свята. Ці свята були яскравими і такими, що запам’ятовуються, приїздили відомі артисти… Але це, все ж таки, були свята на один день. Цього разу мені захотілося зробити щось особливе – я навіть сам спочатку не міг розібратися в своїх думках, але потім ідея до мене дійшла. Мені захотілося зробити в місті центр духовності і творчості, де б могли збиратися мешканці нашого міста, гості міста і обмінюватись позитивними емоціями, заряджатися новою енергією – енергією світла мистецтва.» Пан Костянтин подякував усім художникам та митцям, завдяки яким відбулося відкриття цієї галереї, і зазначив, що двері галереї завжди відкриті для них, а стіни завжди на них чекають.

До слів вітання долучилися начальник міського управління культури Надія Клокар, протоієрей Віталій Коваленко, художник-аматор Анатолій Сіромаха. Усі вони в своїх вітальних промовах зазначили, що потреба у такому центрі існувала давно, й те, що діюча на постійній основі арт галерея нарешті відкрилася, є надзвичайно гарною подією для Світловодська.

У галереї є зала живопису, зала декоративно-ужиткового мистецтва та фотовиставка, які, за сподіваннями організаторів, постійно будуть оновлюватись. Митців, які мають бажання поділитися своєю творчістю, запрошують зв’язуватись із куратором галереї Ксенією Бондаренко за телефонним номером 096-696-76-78. Додатково можна зв’язуватись через приймальні ГО «Наше місто». Експонування робіт здійснюється на безоплатній основі.

Відвідувачі можуть помилуватися роботами місцевих художників, майстрів рукоділля та фотографів кожного дня окрім святкових та вихідних з 12 до 18 години, вихідні дні – неділя і понеділок.

Дмитро Шевчук.

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Кабмін повертає техогляд для легкових автомобілів
  • Позачергова сесія старої міськради: комп’ютери, люди, собаки і трохи традицій
  • «Солидарность» обещает залюбить избирателя
  • В Москве разгорается «кредитный Майдан» ВИДЕО
  • Прес-конференція міського голови: коли «Нафтогаз» підпише контракт?