Професіографічні екскурсії на підприємства Світловодщини.

Днями в рамках обласної Декади профорієнтаційних майстер – класів для молоді за ініціативи Світловодського міськрайонного центру зайнятості   відбулися професіографічні екскурсії до Спільного українсько-болгарського багатопрофільного підприємства «НАК» та Кременчуцької ГЕС. Метою заходів  було ознайомлення учнів з роботою підприємств та основними вимогами, які ставить виробництво до працівників. Молоді люди мали нагоду побачити на  власні очі роботу ринкоутворюючих підприємств регіону.

Завідуюча виробництвом СУББ ТОВ «НАК» Медяник Оксана Федорівна  провела екскурсію для старшокласників НВК «Загальноосвітня школа –  I-III ступенів – дошкільний навчальний заклад»  Великоандрусівської сільської ради.  Діти дізналися про  історію, структуру та продукцію підприємства, побували на тваринницькому комплексі, який побудований за європейськими вимогами. Також, ознайомилися з напрямками робіт та  перспективами розвитку виробництва, умовами праці, основними професіями підприємства. Молоді люди побачили процес виробництва м’яких сирів за особливоюболгарською технологією.  Увагу учнів звернули на  високоточне новітнє обладнання, яке потребує високої кваліфікації обслуговуючого персоналу. Адже, саме завдяки  професіоналізму працюючих, їх  сумлінному ставленню  до виконання своїх обов`язків підприємство створює корисну молочнупродукцію, яка  користуються популярністю та має  великий ринок збуту.Наприкінці заходу старшокласники отримали можливість посмакувати різними сортами сирів.

Десятикласники Світловодської загальноосвітньої школи №3 побували на Кременчуцькій ГЕС,яка є третьою ступінню каскаду ГЕС на р. Дніпро.  Про її роботу розповів заступник директора Кудлай Станіслав Володимирович. На макеті діти побачили принцип роботи гідроелектростанцій, які використовують  енергію водного потоку,дізналися від фахівця про енергетичне обладнання. що розташоване у машинному залі, гідроагрегати, пристрої керування й контролю над роботою ГЕС та багато іншого.

Організація таких професіографічних зустрічей формує у молоді позитивне ставлення до робітничих професій, розширює світогляд учнів, допомагає  усвідомити необхідність отримання якісної освіти,  щоб мати можливість працювати на цікавій, відповідальній та стабільній роботі.

Світловодський міськрайонний центр зайнятості виражає свою щиру вдячність керівникампідприємств Медянику О.Г. та Яременку С.О за організацію екскурсій,розуміння важливості профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю.

О. Пипич,   начальник відділ  активної підтримки безробітних

In : Людина праці , Новини

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • «Укрсиббанк», СМРО «Союз Чорнобиль» та Світловодське міське Управління освіти привітали діточок з днем Святого Миколая
  • «Солидарность» обещает залюбить избирателя
  • ЗМІНЕНО СТРОКИ ТИМЧАСОВОГО ПЕРЕБУВАННЯ ІНОЗЕМЦІВ В УКРАЇНІ
  • «Решить все»: В Австрії проходить таємна зустріч “тіньового уряду” планети
  • Козярчук провів чергову зустріч з мешканцями міста