Двадцята позачергова сесія виявилась пліднішою, ніж попередня

На позачерговій 20-й сесії шостого вересня, кворум знову ледве набрали, але єдине питання про внесення змін до міського бюджету на цей рік прийняли, врахувавши пропозиції депутатів. У повному складі були відсутні партія «Опозиційний блок», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», та «Радикальна партія Олега Ляшка».

Доповідаюча начальник фінуправління Наталя Яременко повідомила, що загальна сума перевиконання міського бюджету станом на перше вересня 2016 року становила 4367354.54 грн. На попередній сесії розподілили 745 тис. 630 грн., тому до сьогоднішнього розподілу пропонувалося збільшення доходної частини на 3 млн. 621 тис. і збільшення видатків на суму 3 млн. 439 тис. 340 грн.

Далі  виникали питання до доповідача. Анатолій Кучугурний пропонував перерозподілити кошти з управління молоді та спорту і передати їх стоматполіклініці. Бо гроші на безкоштовне зубопротезування учасникам АТО передбачені, а рентген зубів у стоматполіклініці навіть немає як зробити – переймався депутат Кучугурний. Юрій Лукинський звертав увагу Валентина Козярчука на те, що вже другу сесію  підряд погана явка депутатів. «Я вважаю, що причина цього – недостатнє планування нашої роботи, роботи виконавчого комітету, і дві позачергові сесії на протязі тижня – це дуже багато», – висловився міськдеп. Також він з докором переконував міського голову у тому, що потрібно було краще планувати розподіл коштів, бо тепер не встигають зробити купівлю лічильників у дитячі садочки і школи. На такі звинувачення мер відповів, що планування закупівлі лічильників – не є турботою міського голови, а така «ініціатива» має йти «знизу».

Депутат обласної ради Руслан Степура підійняв питання того, чи потрібно виділяти кошти для медустанов. Він зачитав відповідь на лист до Кіровоградської облдержадміністрації, у якому йдеться, що є клопотання до Кабміну,  щодо збільшення у цьому році обсягів медичної субвенції для своєчасного та в повному обсязі виплат зарплат та розрахунків за спожиті енергоносії. Тож, чи є гарантія того, що гроші по субвенції прийдуть – переймався обласний депутат.

До мікрофона вийшов сьогоднішній гість, заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко. Сергій Петрович повідомив, що його візит до Світловодська – це перевірка і допомога початку опалювального сезону, оскільки є значні проблеми, пов’язані з 21 аварійною ділянкою на мережах, що є перешкодою у тому, щоб розпочати опалювальний сезон вчасно. У своїй довгій промові він говорив про перевиконання бюджетів, успіх Світловодської влади у зборі податків, а особливо акцизних, про державні субвенції та доцільне використання коштів на енергоносії. Зам голови ОДА пояснив на прикладах інших міст, що Світловодськ витрачає надто багато коштів на енергетику, це входить в резонанс з державними стандартами України. Прозвучала відповідь на питання Руслана Степури про додаткові кошти для закладів охорони здоров’я: «Чи буде додатковий ресурс? «Сподіваюсь» – скажу дипломатично,  «сподіваюсь, що буде, але не по тих стандартах, які у вас є». «Треба економити на енергоносіях», – виніс вирок пан Сергій.

Перед  до голосування в цілому,  обласний депутат Степура запропонував направити гроші для ремонту доріг на програму по благоустрою міста, яка була затверджена  ще в лютому. Він переконував, що це буде доцільніше, адже виконання програми вже порушено тим, що грошей на ремонт дорожніх покриттів витрачено більше запланованого. В результаті обговорення було прийнято рішення скорегувати вищеназвану програму.

Депутати проголосували в цілому і питання позачергової сесії були вичерпані. Нарешті зекономлені кошти підуть на вирішення нагальних проблем нашого Світловодська.

Дмитро  Шевчук.

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Розсилка новин
  • Влада провела на «ВКіК» акцію під назвою «Ми за легальну зайнятість».
  • ЗМК: КОЛИ ЛЮДИ МІЦНІШЕ ЗА МЕТАЛ
  • БУТИ ЧИ НЕ БУТИ МОЛОДІЖНОМУ ПАРКУ
  • Сесія міськради: депутати довіряють Гулому, не вірять у відділ аудиту і досі не знають регламенту